naringsterapeuten.se


Anna Jensson Hjelm
 
Näringsterapeuten, anna.hjelm@tumbahalsocenter.se
MOB 0762- 07 43 41. TEL 08-530 303 06
Startsida Om Anna Jensson Hjelm Erbjudande Samarbetspartners Produkter Länkar Frågor och svar Besök
 

 
Behandlingar
 
 
Konsultation
 
 
pH-miraklet
 
 
Klassisk massage
 
 
Resonans
 
 
Hårmineralanalys
 
 
Funktionsanalyser
 
 
Stress
 
 
Rening och avgiftning
 
 
Idrott
 
 
Kost
 
 
Företag
 
 
ADHD/DAMP & Dyslexi
 
 
Rent Vatten? en själv.
 
 
Kokosolja
 
 
Hjärt- & kärlhälsa
 
 
Chlorella
 
 
 
 

Hjärt- & kärlhälsa

 

 

Hjärt- & kärlhälsa

Här har jag sammanställt information som rör kärlhälsa utifrån:
Fettsyrebalans
Allergener och inflammation
Kolesterol
Mineraler för hjärtat
Mediciner

Fettsyrebalans
Det viktigaste valet vi kan göra när det gäller vår kost är att välja rätt fett!
Alla våra cellers membran består till stor del av fett. Kvaliteten på fettet påverkar hur effektivt cellen ska kunna arbeta. Läs mer under "fetter i kosten".

För bara några generationer sedan var balansen mellan den inflammationshämmande omega 3 och den inflammationshöjande omega 6 i balans. Vi får en bättre balans om vi slutar äta margarin och rapsolja som båda är rika på inflammationshöjande omega 6.

Olivolja innehåller mest omega 9 som inte inverkar på balansen mellan omega6 och omega3. Olivolja innehåller skvalen som är en antioxidant. Välj den kallpressade olivoljan.
Spanjorerna som äter mycket olivolja har bättre balans mellan omega 6 och omega 3.

OMEGA 6, LA ger GLA och AA
AA finns i kött, mjölk och skaldjur, solros- majs- soja- och jordnötsolja.
AA är bra för minnet men ökar inflammation i kroppen.
GLA och DGLA är viktigt för oss och återfinns i modersmjölk.
I vår kultur har vi ett starkt överskott av omega 6 i kosten varför vi skulle bli mycket friskare av att utesluta dessa fetter och oljor, speciellt om vi har kroniska sjukdomar som hjärt- och kärlsjukdom, depression och andra inflammationstillstånd som diabetes och värk.

OMEGA 3
Omega 3sänker högt oxiderat kolesterol då det sänker inflammationstillståndet i kroppen. Det sänker också ett för högt blodtryck samt motverkar rymstörning (arytmi) i hjärtat.
Omega 3 normaliserar hjärnans och det perifera nervsystemets funktion.
Resolviner (signalsubstans) utvecklas ur omega 3. De hämmar inflammationer i hud, kärl och tarmkanal.

Inflammation bidrar till höga homocysteinnivåer.
Hög nivå av homocystin är en markör för nedsatt metylering och innebär ett stort behov av B6, B12 och folsyra.
Metyleringen är essentiell för att motverka arterioskleros. Metyleringsproblem är också en faktor bakom stroke samt essentiell för att motverka cancer.
Kvinna blev bevisligen av med plack efter rening. Läs Dean Ornish "Reversin arteries".

Inflammation, oxidativ stress och höjt homocystein samverkar.
Pentan mäts via utandningsluften och visar om vi har brist på essentiella (livsnödvändiga) fettsyror.

Allergener och Inflammation
"Det tidigaste tecknet på begynnande ateroskleros är en inflammationsliknande process i artärväggens innersta lager, intiman."
CRP är en markör för inflammationstillståndet i kroppen. Det bildas av interlukin 6 som är en av de inflammationshöjande eikosanoiderna och kan alltid mätas vid akuta och kroniska inflammationer, diabetes, arterioskleros och depression. Alla kroniska sjukdomar kan därför vara inflammationstillstånd.

Ett högt insulin bidrar också till inflammation i kroppen. Vid höga insulinvärden (sockerrik mat), inflammationer (p.g.a. obalans i fettsyramönstret eller överkänslighet mot födoämnen) fungerar kolesterol som ett plåster i kärlsystemet där det skyddar kärlväggen med följden att vi får åderförkalkning. Det som höjer insulinet är: kolhydrater- främst snabba som socker, alkohol, bröd och potatis samt kaffe.

Allergener skapar också inflammationer. Våra vanligaste allergener är bröd och mjölk. Teorin bakom basallergin är att den omogna tarmen på mycket små barn utsatts för ämnen den inte klarat att bryta ner varvid immunförsvaret aktiveras. Kroppen blir då överkänslig mot detta ämne. Förväxla ej med allergi.
Överkänslighet mätes via blodprov som skickas till Tyskland.

Plasmalogen är ett fettämne som gör kärlväggarna elastiska. Detta ämne oxideras av xantinoxidas som via homogeniserad mjölk kan ta sig till kärlen.
Bristen på plasmalogen orsakar skada på kärlen då de inte kan förbli lika elastiska.
Skadan följs av åderförfettning som kroppens försök att skydda kärlväggen.

Oster, hjärtspecialist och farmakolog i USA kom 1970 med teorin att vår homogeniserade mjölk är en starkt bidragande orsak till dessa reaktioner i kärlen. Länder med mer onaturlig mjölk har större dödlighet i hjärtsjukdom än andra länder. Oster anser att ett test av xantinoxidas-antikroppar är mer givande än att bestämma kolesterolhalten. Antikroppar i blodet bildas bara mot ämnen kroppen uppfattar som främmande varför Osters teori om åderförfettning och basallergin kompletterar varandra .
Höga doser EPA (omega3) reducerar åderförkalkning hos diabetiker.
Amerikanska hjärtförbundet rekommenderar 1 gram omega 3/dag.

Kolesterol
Vår hormonbildning börjar med kolesterol. Kolesterol används som signalsubstans i hjärnan, som cellmembranstabiliserare och ingår i immunförsvaret. Kolesterol fungerar också som en antioxidant och är råmaterial till våra hormoner. Lägsta kolesterolvärdena är förknippade med mest cancer och högst dödlighet!

Kolesterol är essentiellt för kroppen, naturen litar inte på att vi ska få i oss tillräckligt av det via kosten. Det är så viktigt att vi tillverkar detta ämne själva i levern. Det är också så att ju mindre kolesterol vi äter desto mer tillverkar vi själva och tvärtom! När vi drar ner på kolesterol i maten så sjunker värdena först för att sedan öka igen då vår egen tillverkning tar över.
Genom att balansera omega 3 och 6 i kroppen skulle kolesterolsänkande mediciner bli mestadels onödiga. Detta berör 600 000 svenskar.

- Män som tar kolestreolsänkande mediciner kan få en minskning av sitt testoseron med 50 % på mycket kort tid.
Inga kvinnor bör ta kolerterolsänkande mediciner. Enda gruppen som kan vara aktuell är yngre män som redan fått en hjärtattack.

- Mineraler och hjärta
Kalcium och magnesium styr musklernas kontraktion och avslappning. I dag verkar det vara vanligt med en obalans mellan dessa viktiga mineraler varför hjärtmuskeln inte kan slappna av ordentligt mellan slagen. Detta ger speciellt ett högt undertryck.

Magnesium och kalium är två mineraler som förbrukas bl.a.vid stress, alkoholintag , viss vätskedrivande medicin och utbrändhet. Båda dessa är mycket viktiga för hjärtat.

Testa din mineralbalans med en hårmineralanalys.

Mediciner
Antidepressiva mediciner fördubblar dödligheten hos patienter med kranskärlssjukdomar. (s 101) Dr Lana Watkins.

- Statiner tros försämra fettsyrornas jämvikt så att våra energiproducerande mitokondrier börjar läcka och fungera sämre vilket ger trötthet. Statiner förhindrar tillverkning av koenzymQ10 i levern vilket kan ge hjärtmuskelskada. Statinmedicinering bör kompletteras med 1800 mg E-EPA samt Q10 för att förhindra/minska biverkningar och skada på hjärtmuskeln.

- Med statiner så blockerar vi kolesterol och därmed syntesen av vitamin D och våra könshormoner. Vidare blockeras Coenzym Q10, den molekyl som överför energin i mitokondrierna till ATP och är en kraftig antioxidant. Några dolicholer får vi inte och därmed kan vi inte vika våra proteiner i hjärnan på ett korrekt sätt.

Det finns ingen studie som har visat att kvinnor har någon nytta av statiner.
Det finns ingen studie som visar att dödligheten minskar för personer över 50 år. Men livskvaliteten minskar kraftigt, muskelvärk som bara blir värre vid ansträngning, ökad trötthet, glömska, ledvärk och nedsatt sexlust med många fler ospecifika symtom. Statiner skall vara bra för hjärtat sägs det men hjärtat är en muskel med stort behov av CoQ10.

Våra gener behöver en balans på max 3:1 omega 6 mot omega 3 för att fungera normalt. Vi kan därmedi i hög grad påverka våra gener. Att sjukdom skulle vara ärftligt stämmer till ca 20 %. Vi ärver ju också våra matvanor som har en mycket starkare påverkan på vår hälsa än något annat.

Karnosin förbättrar GABAs funktion. Hjärtsvikt- karnosin stärker ett svagt hjärta och sänker högt blodtryck. (Gary Zaloga- professor i invärtes medicin)
Det är ett anti-agingmedel som är mycket effektivt mot att fetter härsknar.
Tidskriften Science har skrivit om att karnosin föryngrat hjärnan hos chimpanser.
Karnosin kelaterar metaller och skyddar hjärnceller efter stroke och mot glykation vid diabetes.

Rekommendation
125 mg dagsdos
400 mg vid stress
800 mg för psyket
2000 mg vid bipolär sjukdom, manodepressivitet


Sjukvård -att vårda det sjuka?
1/3 av alla inlagda på sjukhusöver 65 år i USA är där p.g.a. medicinbiverkningar.
50% minskning av död oavsett sjukdom genom medelhavskost och motion, effektivare än statiner.
En sjuk kropp kan inte återhämta sig om den är fullt upptagen med att avgifta pesticider och andra kemikalier som mediciner.
En drog är inte en lösning utan en stor del av problemet.
Statiner är ett isolerat gift utvunnet från svampen Monascus Purpurus (red yeast rice). Ingen gång i människans historia har ett erkänt gift blivit givet som ett dagligt vitamin för män, kvinnor och barn.

För personlig rådgivning av kostomläggning och tillskott kontakta Näringsterapeut Anna Jensson Hjelm.
Ändra aldrig din medicinering utan att kontakta läkare.

ANNONS

Vill du annonsera här?
Kontakta mig.pH-miraklet / the pH-miracle


Husapoteket.eu
Husapoteket.eu


Testa vår FAB här!!!

Frågeformulär Avgiftningsbehov och Candida!

Handla hos Vitamera - din hälsobutik på nätet!

Boka en behandling direkt online via min kalender hos:
Boka Anna Jensson Hjelm
 


 

  IM Storm Webbyrå i Botkyrka - webbdesign, web design, logotyp  
 
 
Copyright © Näringsterapeuten.se