naringsterapeuten.se


Anna Jensson Hjelm
 
Näringsterapeuten, anna.hjelm@tumbahalsocenter.se
MOB 0762- 07 43 41. TEL 08-530 303 06
Startsida Om Anna Jensson Hjelm Erbjudande Samarbetspartners Produkter Länkar Frågor och svar Besök
 

 
Behandlingar
 
 
Konsultation
 
 
pH-miraklet
 
 
Klassisk massage
 
 
Resonans
 
 
Hårmineralanalys
 
 
Funktionsanalyser
 
 
Stress
 
 
Rening och avgiftning
 
 
Idrott
 
 
Kost
 
 
Företag
 
 
ADHD/DAMP & Dyslexi
 
 
Rent Vatten? en själv.
 
 
Kokosolja
 
 
Hjärt- & kärlhälsa
 
 
Chlorella
 
 
 
 

Chlorella

 

  Chlorella är en sötvattensalg och den växt som innehåller mest klorofyll. Den har ett hårt skal är en av de nyttigaste växter vi kan äta, ett riktigt litet näringspaket. Den odlas i bassänger i Japan där man leder fram källvatten och är ett av de mest utforskade näringsämnen som finns. Då den aldrig kommer i kontakt med förorenat vatten som till ex. kustnära saltvattensalger innehåller den heller inte några miljögifter. Japanerna äter mest chlorella i världen.

Chlorella är basbildande. Syra-bas-balansen är mycket viktig bl.a. för kroppens enzymsystem. Enzymkapaciteten sjunker kraftigt i en för sur kropp. Enzymerna är de aktiva enheterna i kroppen som bildar proteiner, läker skador och transporterar bort slaggprodukter. I en försurad kropp trivs också virus och bakterier. Obalansen bidrar också till muskelvärk och en överbelastad bindväv. Chlorellan innehåller också en stor mängd olika enzymer bl.a. pepsin som hjälper matsmältningen. Den gör också så att lactobacillerna (de goda bakterierna) trivs i tarmen och mångfaldigar sig fyra ggr snabbare än vanligt.

Chlorellan är känd för att binda tungmetaller som bly, kvicksilver, kadmium och aluminium. Den binder även andra gifter som PCB och dioxiner vilket renar och avlastar kroppen.

Den har mycket hög tillväxtfaktor, Clorella Growth Factor (CGF), unik i växtvärlden. Det består av RNA, DNA, vitaminer och mineraler och är ett hormonliknade ämne.

Klorofyll är växternas motsvarighet till vårt blod. Klorofyllet bär syre men har en kärna av magnesium istället för hemoglobinets järn. Magnesium används varje gång hjärtat slår och är mycket viktigt för att hålla hjärtats rytm. Klorofyll har en mängd positiva egenskaper för oss som t.ex. minskade kroppsodörer från hud och andedräkt. Klorofyll hjälper till med vår syretransport och produktion av röda blodkroppar. Barn och äldre kan ha extra stor nytta av chlorella.

Protein betyder "av främsta betydelse". Chlorella innehåller 60 % högvärdigt protein där alla livsnödvändiga aminosyror ingår, s.k. komplett protein. Den är överlägsen kött, fisk och ägg som proteinkälla då den består av aminosyror vi inte behöver spjälka för att ta upp.

Chlorella innehåller också vitaminer, mineraler, antioxidanter och fibrer men är särskilt rik på; klorofyll, järn, zink, B1, B2, C, E, kalium, karotener samt omega3.

Karotener är fettlösliga och omega3 är en fettsyra. Båda dessa ämnen verkar i cellmembranen och förbättrar cellens upptag av näringsämnen samt eliminering av slaggprodukter. Då de håller cellmembranen friska förebygger de cellskador som t.ex. cancer. Chlorellan innehåller 15 ggr mer betakaroten än morötter och ca 50 ggr mer lutein (karoten) än spenat.

Chlorellatabletterna består av krossad chlorella pressad till tablettform.

Pris 220 kr. Köp hos mig eller på www.naringsterapeuten.vitamera.se
ANNONS

Vill du annonsera här?
Kontakta mig.pH-miraklet / the pH-miracle


Husapoteket.eu
Husapoteket.eu


Testa vår FAB här!!!

Frågeformulär Avgiftningsbehov och Candida!

Handla hos Vitamera - din hälsobutik på nätet!

Boka en behandling direkt online via min kalender hos:
Boka Anna Jensson Hjelm
 


 

  IM Storm Webbyrå i Botkyrka - webbdesign, web design, logotyp  
 
 
Copyright © Näringsterapeuten.se