naringsterapeuten.se


Anna Jensson Hjelm
 
Näringsterapeuten, anna.hjelm@tumbahalsocenter.se
MOB 0762- 07 43 41. TEL 08-530 303 06
Startsida Om Anna Jensson Hjelm Erbjudande Samarbetspartners Produkter Länkar Frågor och svar Besök
 

 
Behandlingar
 
 
Konsultation
 
 
pH-miraklet
 
 
Klassisk massage
 
 
Resonans
 
 
Hårmineralanalys
 
 
Funktionsanalyser
 
 
Stress
 
 
Rening och avgiftning
 
 
Idrott
 
 
Kost
 
 
Företag
 
 
ADHD/DAMP & Dyslexi
 
 
Rent Vatten? en själv.
 
 
Kokosolja
 
 
Hjärt- & kärlhälsa
 
 
Chlorella
 
 
 
 

Rening och avgiftning

 

  Avgiftning och inflammation

Huden har flera funktioner. Den är bl.a. ett utrensningsorgan som ibland omnämns som den tredje njuren. Den spelar en stor roll i kroppens avgiftning. Huden är också ett sinnesorgan vilket man lätt kan förstå när man tänker på vilken djupgående effekt på våra känslor en vanlig massage kan ge, eller när ens förälder strök med fingrarna genom håret då man skulle sova. I huden tillverkas det för skelettet så viktiga vitamin D när vi är ute i solen. Huden är också med och reglerar vår kroppstemperatur genom att dra ihop sig vid kyla och svettas vid värme. Det är till och med så att 5 % av vårt syre tas upp genom huden.

På en cm2 hud finns:

5 milj celler
2 värmepunkter
12 köldpunkter
25 tryckpunkter
200 smärtpunkter
170 svettkörtlar
5000 känselkroppar
4 meter nervtrådar
1 meter blodkärl
5 hårstrån

En normalstor människa har ca 1,5 m2 hud.
Huden mognar på ca 7 veckor
Längre tid-hård hud
Kort tid -psoriasis

Huden förnyas snabbare vid 20, dubbel tid vid 40

-missfärgningar lipofucinpigmentering (lipo=fett) oxiderade omättade fetter.
-rodnad p.g.a. nedsatt blodcirkulation
-små vita prickar -skräpmat, fel fett i kosten/hudvården
-sur lukt -slaggämnen
-huden tröttas av slagg ämnen- torr,rynkig
-Motion och Vibrationsträning, Resonans -infraröd värme, torrborstning och renare mat får huden att avgiftas

Bindväv
Utgör ca 30 % av kroppsproteinet
Bindväven separerar varje organ och verkar som ett aktivt reningsfilter mellan blod och organceller. Ämnen passerar bindväven på sin väg mellan blodkärl, cell och lymfa. I bindväven sker den tysta kampen mellan sjukdom och hälsa.

Bindväven har stor betydelse för näringsförsörjning till celler då en belastad bindväv bromsar näringsämnennas väg till cellen. Bindväven kan också lagra stora mängder av slaggprodukter som miljögifter och urinsyra för att dessa inte ska skada cellerna. Ett nyptest visar hur stor belastningen av syror är i bindväven.

Fibrocyter bildar elastin och kollagen som ligger i ett nätliknande mönster. Mellan dessa finns amorfen där transport av näring, hormoner slaggprodukter och gifter sker. Denna geleliknande massa bör vara lättflytande.

Vid överbelastning av slaggämnen skapar kroppen inflammation för att rena bindväven. Inflammation är kroppens "rop på hjälp" och signalerar att nu klarar inte bindväven mer belastning. Slaggprodukter och syror kan också lagras i leder.


Lymfsystemet är en viktig del i kroppens reningsarbete. De slaggprodukter, överskottsvätska och toxiner som inte hittar ut ur kroppen via hud och lungor återgår till lymfan som med tiden kan bli överbelastad. Detta leder till att bindväven runt cellerna blir belastad och försurad vilket påverkar cellens tillförsel av näringsämnen och cellens arbete. Tänk dig själv att arbeta i ett rum fyllt med oren luft. När bindväven blir full av partiklar som egentligen skulle lämnat kroppen stelnar den alltmer och med tiden kan vi få diffus värk och inflammationstillstånd.

Lymfsystemet har ingen egen cirkulation utan hålls igång genom att vi rör på oss. Motion är direkt avgiftande för kroppen och en kropp som inte får röra sig har lika hög stress som en övertränad elitidrottare! Ett effektivt sätt att aktivera lymfan är att hoppa och studsa. Det är bra med minst 10 minuter om dagen.

Vibrationsträning är ett utmärkt alternativ för Dig som inte har förutsättningar att själv motionera. Jag har sett i blodprov att andelen syrakristaller ökar i blodet redan efter några minuters vibrationsträning. (Syrakristaller är de försurade partiklar som sitter fast i bindväven och gör ont när man nyper i huden.) Dessa slaggprodukter hjälper man kroppen att skölja ut genom att dricka mycket rent vatten efter att man tränat.

Torrborstning är en metod som effektivt aktiverar lymfan. Dessutom avlägsnar borstningen det yttersta hudlagret där sura avfallsprodukter från svett fastnar. Torrborstning utförs med en borste av naturfibrer. Borstningen ska inte ta mer än fem minuter och man drar med korta drag från fötter och fingrar mot hjärtat.

Svettning är en effektiv avgiftning av huden vare sig det sker med hjälp av motion eller bastubad. Vid bastubad sker den effektivaste avgiftningen mellan 45-60 grader. Det går även att bada varmt och duscha kallt. En mycket avgiftande matod är att använda Resonans -Infraröd värme. Läs mer under rubriken Resonans -infravärme.

Tarmsköljning.

Clysmatic är Dr. Ledins genväg till bättre hälsa. Han menade att kroppen avlastas genom utrensning. På grund av vår kosthållning med raffinerade livsmedel och bristfälligt med fibrer samt mediciner störs vår ursprungliga tarmfunktion och bakteriekultur i tarmen. Tarmsköljning är en metod som hjälper tjocktarmen att avlägsna gammalt plack samt befrämjar en god peristaltik/ tarmrörelse.

Tarmsköljning känns befriande.
Upplevelsen av ökat inre utrymme och en lättnadskänsla i kroppen är påtaglig. Man kan få effekter som en klarare hud, normalisering av blodtryck och förstås bukt med förstoppning. När våra slaggprodukter inte kommer ut sin naturliga väg så påverkar detta huden som också är ett stort utrensningsorgan, (det vet alla som har bastat). Grunden till hudproblem kan vara kopplat till en trög mage. Tarmsköljning bör ej provas av gravida. Det finns även bra näringspreparat för en renare tarm. Boka din konsultation för rådgivning.

Högt blodtryck

Hårmineralanalysen avslöjar alltid högt blodtryck. Mineralerna är grunden i kroppen och är nödvändiga för att nervsystemet ska arbeta på rätt sätt. Personer med högt blodtryck och speciellt högt undertryck kan få god hjälp av en mineralbalansering genom en håranalys.

Kosten spelar en viktig roll. Här arbetar jag med hormonbalansering.

Självförgiftning påverkar också kärlens viskositet till det sämre varför det är prioriterat att också arbeta med matsmältningen och tarmmiljön.

"Som tarmsaften är förskaffad så är blodet. Som bloder är förskaffat så är cellerna…"

Lider Du av högt blodtryck förslår jag att Du börjar med att fylla i och skicka FABen till mig. FABen är ett frågeformulär jag har till grund för anamnesen vid vårt samtal. Den ger mig många ledtrådar om samband i Din kropp och Ditt behov av avgiftning. Det är roligt att fylla i en ny efter ett par månader..

Kan Du inte öppna FABen så hämta en på Tumba Hälsocenter eller be mig skicka en till Dig.

Sköldkörtelbesvär
Misstänker Du att din sköldkörtelfunktion är nedsatt? Har du testat sköldkörteln på vårdcentralen och fått veta att värdet är normalt men du känner dig ändå trött, frusen och förstoppad?

Ligger ditt TSH-värde över 2,5 finns det näringsämnen man kan ta för att försiktigt stimulera funktionen innan det går så långt som till ett livstidslångt medicinerande. Tag med provresultat till konsultationen och fyll i en FAB så fortätter vi därifrån.

ANNONS

Vill du annonsera här?
Kontakta mig.pH-miraklet / the pH-miracle


Husapoteket.eu
Husapoteket.eu


Testa vår FAB här!!!

Frågeformulär Avgiftningsbehov och Candida!

Handla hos Vitamera - din hälsobutik på nätet!

Boka en behandling direkt online via min kalender hos:
Boka Anna Jensson Hjelm
 


 

  IM Storm Webbyrå i Botkyrka - webbdesign, web design, logotyp  
 
 
Copyright © Näringsterapeuten.se